esmaspäev, 20. september 2010

Ülesanne 5. Ligipääsetav internet

Analüüsin Ene Noormaa kodulehte, teemaks on Tõnis Mägi

Kodulehe tegemisel tuli silmas pidada järgmisi nõudeid:
1. vähemalt 3 omavahel lingitud HTML-faili,
2. 1 ühine CSS-fail,
3. vähemalt 1 graafiline element igal lehel.

Enel on olemas kolm omavahel lingitud HTML-faili. Esimeselt leheküljelt saab edasi  liikuda lingiga „Diskograafia“ning viimasele lehele minna vajutades lingile "Video". Teisel lehel on nendeks linkideks  "Avaleht" ja "Video". Viimaselt lehelt saab eelmisele lehele vajutades "Diskograafia" ning esimesel lehele saab tagasi vajutades "Avaleht". Arvan, et võiks kasutada ka väljendeid „Eelmine“ ja „Lõpp“ , aga ka nii nagu Enel  on  kodulehekülje kasutajal lihtne leida erinevat lehekülge. On mugav kasutada ja loogiliselt tehtud.

Samuti on kasutatud kõigi kolme lehekülje ulatuses ühist CSS-faili. Nimelt Ene kodulehele minnes hakkab esimesena silma  ühtlane taustavärv.  Soe värv. Must kirja värv on samuti hästi valitud, kuna sellist värvi (sinepikollane)  taustal paistab see hästi välja.

Graafiliste elementide alla kuuluvad pilt ning see on esimesel lehel olemas, viimasel lehel on video eestlaste ühest meelislaulust „Koit“. Pilt  ning video on nostalgiat tekitav ja sobivad kodulehele väga hästi.
Üheks kriteeriumiks oli ka see, et koduleht läbiks http://validator.w3.org/ ning Ene koduleht läbis  selle vigadeta. Mida ma ei saa öelda enda kodulehekülje kohta.
Eelneva põhjal leian, et Ene koduleht vastab nõuetele ning on seeläbi nähtav kõigile ja  
edastab teavet Tõnis Mäe kohta.      

1 kommentaar:

  1. Tubli, tore, soe ja sõbralik analüüs. Vahest niipalju lisaks, et kui lehel on kasutatud pilte, siis peaks viitama, kust need pärinevad. Kuna Ene oli esimene, kes oma ül.2 toime tuli, ei läinud miinuspunktid arvesse, aga see ei tähenda, et lehte ei pea parandama! Veel soovitan teil olla autoriõiguste küsimuste suhtes kriitiline.

    VastaKustuta